Advertentie
Advertentie

Philips-topman verdient 2,5 miljoen euro

De bestuursvoorzitter van het elektronicaconcern Philips, Gerard Kleisterlee, heeft zijn inkomen vorig jaar zien uitkomen op 2,5 miljoen euro. Dat is ongeveer 500.000 euro meer dan zijn inkomen over 2005.

(belga) Dat blijkt uit het maandag gepubliceerde jaarverslag van het elektronicaconcern.

Het inkomen, exclusief de toekenning van opties en aandelen, is vooral gestegen dankzij een hogere bonus. Zo ontvangt Kleisterlee 350.000 euro als beloning voor de verkoop van de halfgeleiderdivisie, die vorig jaar werd afgestoten. Ook op basis van de financiële resultaten van Philips heeft Kleisterlee een hogere bonus ontvangen.

De raad van commissarissen liet maandag weten zo tevreden te zijn over Kleisterlee dat hij nog vier jaar moet aanblijven als bestuursvoorzitter. Het huidige contract van de topman loopt volgend jaar af. Om het succes van de huidige strategie te waarborgen, moet Kleisterlee echter de leiding houden, aldus de raad van commissarissen.

De aandeelhouders moeten formeel nog wel instemmen met de verlenging van het contract. Dat gebeurt eind maart.

Onder het bewind van Kleisterlee heeft Philips zijn halfgeleiderdivisie grotendeels afgestoten en is het concern zich onder meer gaan richten op medische systemen. Hij is sinds april 2001 bestuursvoorzitter van het concern.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud