Advertentie

Philips wil Kleisterlee herbenoemen voor vier jaar

Philips Electronics, 's werelds grootste producent van gloeilampen en scheerapparaten, wil bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee herbenoemen voor een nieuwe periode van vier jaar. Aandeelhouders mogen op de komende aandeelhoudersvergadering hierover stemmen.

(tijd) Als aandeelhouders akkoord gaan, loopt de nieuwe termijn van Kleisterlee op 1 april 2011 af. Kleisterlee is sinds 30 april 2001 bestuursvoorzitter van de producent van onder meer medische apparatuur. Zijn huidige termijn loopt in 2008 af.

'In het licht van de belangrijkheid van continuiteit in de succesvolle implementatie van de strategie, heeft de Raad van Commissarissen het wenselijk geacht om Kleisterlee te vragen aan te blijven als president en CEO', zo stelt Wim de Kleuver, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Philips in een persbericht maandag.

Philips wil ook Gottfried Dutine, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de divisie Consumer Electronics, voor een nieuwe termijn van vier jaar herbenoemen. Ook wil het concern Steve Rusckowski, sinds 1 november 2006 bestuursvoorzitter van de divisie Medical Systems, tot lid van de Raad van Bestuur benoemen.

Jan-Michiel Hessels, Cees van Lede en John Muro Thompson worden voorgedragen voor herbenoeming in de Raad van Commissarissen, terwijl het concern Heino von Prondzynski wil benoemen tot lid van het toezichthoudende orgaan. Prondzynski is bestuurder geweest bij Roche.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud