Advertentie

Porthus blijft bij doelstellingen ondanks crisis

Luc Burgelman, gedelegeerd bestuurder van Porthus (Foto Thomas De Boever) ©Thomas De Boever

Het Lierse informaticadienstenbedrijf Porthus verwacht dat het ondanks de moeilijke economische omstandigheden zijn doelstellingen voor heel het boekjaar 2009 zal halen. Porthus gaat nog steeds uit van een goede groei van de opbrengsten, een verdere verbetering van de marges en een groei van de bedrijfswinst, klinkt het in een trading update.

Porthus geeft wel mee dat het een reeks besparingen heeft doorgevoerd om de langetermijndoelstellingen en de vooruitzichten voor 2009 te vrijwaren. Het aantal externe medewerkers werd beperkt, het inzetten van consultants werd geoptimaliseerd en een van de huurcontracten van de Belgische vestigingen van het bedrijf werd stopgezet. Porthus zegt trouwens dat die besparingsmaatregelen de komende maanden worden voortgezet.

Voor het eerste halfjaar, dat op 31 december wordt afgesloten, voorziet Porthus in een groei met 24 procent van de Solutions-tak en een 20 procent hogere ebita ten opzichte van vorig jaar. De bruto winstmarge zou in het eerste halfjaar moeten oplopen tot 43 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud