Proefproject e-VRT in de problemen

(belga) - Het proefproject Digitaal Thuisplatform van de e-VRT bij honderd gezinnen in Schoten verloopt stroef. De openbare omroep zelf spreekt van tijdelijke problemen. De essentie van de problemen schuilt bij de settopboxen en het softwaresysteem Windows XP. Op 1 mei raakten alle boxen instabiel. Ondanks de problemen wensen alle betrokken partijen het projecten verder te zetten.

Het Digitaal Thuisplatform maakt interactieve televisie mogelijk. De kijker kan via een enkel toestel naar televisieprogramma's kijken en onderbreken, uitzendingen in relais bekijken, extra informatie aanvragen bij nieuwsuitzendingen, cd's, cd-roms en dvd's afspelen, radio beluisteren, e-mailen, surfen op internet en computerspelletjes spelen.

De VRT maakt daarbij gebruik van een settopbox van Fujitsu/Siemens. Voor de verspreiding van de digitale informatie via de kabel werkt de VRT samen met Belgacom. De oorspronkelijke bedoeling was om vanaf 1 januari het project te testen bij honderd gezinnen in Schoten. Maar al snel doken er problemen op met de hardware en software van het besturingsprogramma. De start werd vertraagd tot begin maart omdat overgeschakeld werd op Windows XP, het recentste besturingssysteem van Microsoft.

Tijdens de testperiode werden de resterende problemen herleid tot de settopbox. Daarop besliste de openbare omroep de boxen terug te halen. Een nieuwe settopbox werd slechts bij veertig gezinnen geplaatst. Alles werd in het werk gesteld om het proefproject terug in alle honderd huiskamers te krijgen. Toch raakten op 1 mei alle boxen instabiel, zo meldt de VRT.

De betrokken partijen, de VRT, Siemens en Belgacom, hebben naar verluidt de absolute wil om het proefproject voort te zetten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud