Punch Graphix geeft nieuwe aandelen uit tegen 5,50 euro

©Lieven Van Assche

Punch Graphix, de grafische dochter van de gediversifieerde technologiegroep Punch International, geeft 10,9 miljoen nieuwe aandelen uit aan 5,50 euro per stuk. Die prijs ligt 6,6 procent onder de slotkoers van woensdag.

(tijd) - De operatie vertegenwoordigt een totaal bedrag van 60 miljoen euro. De helft ervan werd opgehaald bij institutionele investeerders. Mogelijk worden er in het luik van de private plaatsing nog 465.774 extra aandelen, of 2,6 miljoen euro, uitgegeven om overtoewijzingen te dekken. De andere helft van de aandelen kwam terecht bij Punch International en wordt verrekend met de 74 miljoen euro schulden die Punch Graphix bij de moedergroep heeft uitstaan.

Met de verse centen wil Punch Graphix onder meer de groei van de CtP-activiteiten garanderen, organisch of met overnames. CtP of computer to plate is een druktechniek waarbij een digitaal beeld rechtstreeks van de computer naar de drukplaat van een pers verstuurd wordt. Graphix vermindert volgens Deblauwe met de operatie ook de financiƫle afhankelijkheid aan Punch International en ziet de freefloat toenemen. Die bedraagt momenteel zo'n 20 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud