Punch Telematix bijna 20 procent duurder

©Thomas De Boever

Het aandeel Punch Telematix, de beursgenoteerde telematicadochter van de industriële holding Punch International, krijgt donderdag vleugels op Euronext Brussel na een positieve kwartaalupdate. Analist Nico Melsens van KBC Securities plaatste het aandeel op zijn kooplijst.

Foto Thomas De Boever: Guido Dumarey, de topman van moedergroep Punch International.

(tijd) - Punch Telematix stijgt met 24,4 procent tot 5,20 euro. Het volume ligt met meer dan 24.000 verhandelde stuks ruim 10 keer hoger dan gemiddeld.

Het bedrijf maakte voorbeurs een 50 procent hogere omzet bekend. Volgens de groep werpen de strategische herpositionering en de herstructureringen hun vruchten af. Het bedrijf heeft zijn focus verlegd naar het truck- en transportsegment, dezelfde markt als sectorgenoot Transics. 'De telematicamarkt is enorm groot, we beseften dat we onze focus moesten verscherpen', aldus gedelegeerd bestuurder Wim Maes, die in juli 2007 aan het hoofd kwam van het bedrijf.

Telematix profiteerde van gestegen verkopen in zowel de Benelux als Frankrijk, Spanje, Duitsland en Oostenrijk. 'Er zijn nog heel veel opportuniteiten voor verdere geografische expansie, maar er is nog niks beslist. Als we uitbreiden moeten we het stap voor stap doen', vertelt Maes.

Winst 

Het bedrijf spreekt ook van een 'gunstige beïnvloeding van het nettoresultaat in het eerste kwartaal', maar geeft niet meer details. Maes: 'Of dat betekent dat we in het eerste kwartaal al winst hebben gemaakt kan ik niet zeggen.' In 2007 ging de groep nog voor 4,7 miljoen euro in het rood. In 2008 is Telematix van plan opnieuw winstgevend te zijn, bevestigt Maes.

Nico Melsens, analist bij KBC Securities reageert met een koopadvies. 'Telematix heeft een pagina omgeslagen na een heel moeilijk 2007. De sterke omzetgroei is een heel bemoedigend teken.'

Punch Telematix trok eind november 2006 naar Euronext Brussel aan 13 euro, maar legde sindsdien een uitermate zwak beursparcours af. Het dieptepunt werd in januari van dit jaar bereikt toen de koers onder de 4 euro dook.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud