Advertentie

Punch Telematix in 2006 voor het eerst winstgevend

Punch Telematix, de telematicadochter van de technologiegroep Punch International, haalde in het boekjaar 2006 een nettowinst van 0,3 miljoen euro, tegenover een nettoverlies in 2005 van -6,6 miljoen euro. De groep, die in november 2006 zijn intrede maakte op Euronext Brussel, is voor het eerst in haar bestaan winstgevend.

(tijd) De omzet van Punch Telematix nam jaar op jaar met 162 procent toe tot 18,8 miljoen euro.

Punch Telematix, dat behalve in Belgie actief is in Frankrijk en Nederland, klopt met het resultaat de eigen guidance die bij de IPO werd gegeven. Het bedrijf rekende op omzet van 18 miljoen euro en een break-even nettoresultaat. De cijfers komen ook boven de verwachtingen van analist Nico Melsens van KBC Securities, die zich aansloot bij de omzet- en nettowinstprognoses van Punch Telematix zelf.

Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 0,7 miljoen euro, tegenover -9,4 miljoen euro in 2005. Ook dat is meer dan de 0,4 miljoen euro waarop Melsens had gerekend. De ebitda bedroeg in 2006 0,2 miljoen euro, versus -0,3 miljoen in 2005.

Voor 2007 zegt het bedrijf te blijven focussen op omzet- en rentabiliteitsgroei. Er worden 'mogelijkheden tot acquisities en/of oprichting van eigen verkoopkanalen bestudeerd'. Enkele contacten met potentiele overnamekandidaten werden stopgezet wegens onrealistische verwachtingen van de tegenpartij. 'Punch Telematix wenst in geval van overname namelijk geen omzetveelvouden te betalen die veel hoger liggen dan deze waaraan het zelf gewaardeerd wordt', verduidelijkt het persbericht.

Het bedrijf wil het lopende boekjaar de activeiten uitbreiden naar 'minstens 1 land'. De groep rekent op een omzet van 27 miljoen euro. Analist Melsens heeft een prognose van 26,9 miljoen euro.

Roel Verrycken

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud