Punch wil Punch Graphix en Punch Technix samenvoegen

Punch International overweegt om melkrobotfabrikant Punch Technix en Punch Graphix samen te voegen. Dat maakten het moederbedrijf Punch International en de twee dochterbedrijven zelf bekend in een gezamenlijk persbericht.

(tijd) De combinatie van Punch Technix en Punch Graphix zou moeten leiden tot een 'sterke en rendabele technologiegroep', luidt het bij Punch International.

Punch International, dat momenteel 92 procent van de aandelen van Punch Graphix bezit, overweegt om dat totaalpakket of een deel ervan in te brengen in Punch Technix. In ruil daarvoor zouden aandelen van Punch Technix uitgegeven worden. Ook wordt overwogen om de bestaande aandeelhouders van Punch Technix de mogelijkheid te bieden in te schrijven op die nieuwe aandelen.

Punch Technix heeft Petercam Corporate Finance aangesteld om voor- en nadelen van combinatie van de twee groepen te onderzoeken. De komende maanden zou daar uitsluitsel over gegeven moeten worden.

Een eventuele combinatie van activiteiten moet wel nog goedgekeurd worden door de toezichthoudende instanties, de raden van bestuur van de twee groepen en het moederbedrijf, en de aandeelhoudersvergadering van Punch Technix.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud