Advertentie

Qimonda gered van faillissement

Minister van Economie Thomas Jurk, Qimonda-voorzitter Peter Fischl en Infineon-topman Peter Bauer

De noodlijdende geheugenchipproducent Qimonda blijft voorlopig gespaard van een faillissement. De Duitse deelstaat Saksen, moederbedrijf Infineon en een niet nader genoemde Portugese investeringsbank hebben een overeenkomst bereikt voor een krediet van 325 miljoen euro aan de Duitse dochter van chipproducent Infineon. Dat maakte de Saksische minister van economie zondag bekend.

(tijd) - De deelstaat Saksen zal instaan voor een bedrag van 150 miljoen euro van het noodkrediet, Infineon neemt 75 miljoen voor haar rekening, en de Portugese investeringsbank legt 100 miljoen op tafel. Qimonda heeft een vestiging in de buurt van Porto en stelt er 1.800 mensen te werk. In Duitsland werken 4.600 mensen voor Qimonda, waarvan 3.200 in de Saksische hoofdstad Dresden..

Qimonda, dat wereldwijd 13.000 werknemers telt, waarschuwde er eerder deze maand voor dat het bedrijf afstevent op een fiasco als het niet snel een overnemer vindt. Midden december strandde een eerste reddingspoging toen bleek dat Infineon niet genoeg kapitaal op de tafel wou leggen.

Het verlieslatende Qimonda is voor 77,5 procent in handen van het eveneens Duitse Infineon, dat op zijn beurt ontstond uit Siemens. De beursgenoteerde chipmaker vecht al langer voor zijn voortbestaan en lijdt onder de sterke terugval van de prijzen voor DRAM-geheugenchips.

Stijn Demeester

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud