QuaeroQ, een investeringsfonds van 100 miljoen euro

QuaeroQ, het investeringsfonds van de Waregemse bouwgroep Matexi, investeerde tot op vandaag zowat 100 miljoen euro in beursgenoteerde bedrijven in Europa. Algemeen directeur Dimitri Duffeleer noemt het logisch dat QuaeroQ een mandaat opneemt in de raad van bestuur van RealDolmen.

(tijd) - QuaeroQ is geen onbekende in beursgenoteerd België. Het heeft participaties in Fountain (12%), IPTE (<3%) en Zenitel (12%). Buiten België investeerde het fonds uit Waregem onder meer in het Franse logistieke softwarebedrijf Generix en Natuzzi, de Italiaanse producent van lederen zetels (>5%). Alles samen investeerde QuaeroQ 100 miljoen euro in een 25-tal Europees beursgenoteerde bedrijven.

Het belang van ongeveer 3,5 procent in Kinepolis is QuaeroQ's grootste investering (naar marktwaarde). Hoeveel het fonds voor het belang van 9,34 procent in RealDolmen betaalde, wil topman Duffeleer niet kwijt.

De investering in RealDolmen steunt op het geloof dat IT kritisch is voor vele bedrijven. 'De voorbije jaren hebben bedrijven investeringen in IT uitgesteld, een achterstand die ze nu zullen goedmaken. RealDolmen is goed gepositioneerd om daarvan te profiteren', zegt Duffeleer.

De topman vindt het logisch dat QuaeroQ een mandaat opneemt in de raad van bestuur van RealDolmen.

QuaeroQ telt drie medewerkers. Zij krijgen in het investeringscomité versterking van twee mensen. Duffeleer wil niet kwijt hoeveel rendement QuaeroQ vorig jaar boekte op zijn investeringen.

SR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud