Real Software: aandeelhouders keuren stroomlijning bedrijf goed

(tijd-nieuwslijn) - De aandeelhouders van technologiegroep Real Software hebben maandagnamiddag de herstructureringen van het bedrijf goedgekeurd. Real Software integreerde zijn vijftien dochters die het strategisch acht tot een bedrijf. "Een historisch moment", glunderde gedelegeerd bestuurder Theo Dilissen toen hij na afloop van de bijzonder algemene vergadering de documenten ondertekende.

Van de 25,38 miljoen aandelen waren er 59% vertegenwoordigd. Aangezien de helft van de aandeelhouders aanwezig moest zijn om rechtsgeldig te kunnen beslissen, volstond dat. Bovendien moest de fusie bij de aanwezige aandeelhouders een drievierdemeerderheid halen. Ook dat lukte. Een aandeelhouder stemde met tien aandelen tegen, de rest stemde voor. De dochterbedrijven worden ontbonden en gaan vervolgens op in Real Software.

Met de integratie van de twaalf dochters en drie kleindochters is de stroomlijning van Real Software zo goed als rond. "Er zijn nu geen juridische barrieres meer om een centraal beleid te voeren", zei Dilissen. Van de bedrijven die Real Software niet strategisch vindt, zijn alleen het Franse Oriam en het Singaporaanse Oasis nog niet verkocht. "Die onderhandelingen lopen op schema," verklaarde Dilissen.

Real Software profileert zich nu als een eengemaakte groep die informaticadiensten aanbiedt. De groep uit Kontich verhoogde op 10 mei nog haar winstvooruitzichten voor dit jaar. In plaats van een courante nettowinst van EUR 1 miljoen ligt de lat nu op EUR 3,5 miljoen.

BH

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud