Real Software boekt 1,9 miljoen euro winst in eerste halfjaar

Het Kontichse informaticabedrijf Real Software heeft over het eerste halfjaar van 2007 een nettowinst van 1,9 miljoen euro geboekt, fors meer dan de 0,3 miljoen euro over dezelfde periode in 2006. Dat is in grote mate te danken aan de fors gestegen inkomsten uit niet-continue bedrijfsactiviteiten.

(tijd) De omzet daalde met 2,5 procent tot 44,4 miljoen euro. Die daling is minder sterk dan de afname met 3,9 procent die in het eerste kwartaal van 2007 werd gerapporteerd.

De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde met 5,3 procent tot 1,363 miljoen euro. De recurrente bedrijfswinst (rebit) kwam uit op 1,1 miljoen euro of 2,4 procent van de omzet. Ten opzichte van 2006 is dat een verbetering met 0,5 procent van de omzet. De bedrijfswinst (ebit) klokte af op 4,8 miljoen euro, tegen 3,4 miljoen in 2006.

Real Software geeft geen becijferde vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Het bedrijf wil 'zijn markpositie versterken in de Benelux en Frankrijk door rechtstreekse verkoop en door groei via overnames, terwijl we de bedrijfsresultaten van de onderneming blijven verbeteren.

Kim Evenepoel kim.evenepoel@tijd.be

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud