Real Software zoekt externe groei in Wallonië en Nederland

Real Software kijkt voor zijn externe groeiplannen met extra aandacht naar Wallonië en Nederland. De externe groei door overnames moet het Kontichse informaticabedrijf volgend jaar een omzetgroei opleveren in lijn met het sectorgemiddelde. Voor 2007 mikt topman Ashley Abdo op een groei onder de 10 procent en een verbetering van het nettoresultaat. Dat alles bleek op de persconferentie naar aanleiding van de halfjaarcijfers.

Ashley Abdo, de gedelegeerd bestuurder van Real Software (foto: belga)

(tijd) - Begin juli haalde Real Software 75 miljoen euro op bij institutionelen. Daarvan dient 26 miljoen hoofdzakelijk om schulden terug te betalen. De rest wendt het bedrijf aan om extern te groeien. Topman Abdo zei eerder al dat er dit jaar nog twee overnames volgen in de Benelux of Frankrijk, waar Real Software vandaag actief is. 'We willen ons versterken en verdiepen waar we vandaag al producten verkopen', zei Abdo. Het management heeft om en bij de 30 overnamedoelwitten van 25 miljoen euro of meer geïdentificeerd. De helft daarvan zijn Belgische bedrijven.

Abdo neemt bij voorkeur een IT-bedrijf over in Wallonië of Nederland, 'waar Real Software nog niet actief genoeg is'. In Nederland is hij in gesprek met enkele Nederlandse bedrijven, maar van concrete onderhandelingen is voorlopig geen sprake.

De topman gaat voor het hele boekjaar uit van een enkelecijferige omzetgroei en een verbetering van het nettoresultaat. In de eerste zes maanden van 2007 realiseerde Real Software een nettowinst van 1,9 miljoen euro, dankzij de fors gestegen inkomsten uit niet-continue bedrijfsactiviteiten. De omzet daalde met 2,5 procent tot 44,4 miljoen euro. De bedrijfswinst (ebit) klokte af op 4,8 miljoen euro, tegen 3,4 miljoen in 2006.

Financieel directeur Jos Nyns toonde zich bij de presentatie van de resultaten verheugd over de stabilisering van het personeelsbestand temidden van een Belgische economie die kampt met een tekort van meer dan 10.000 ICT'ers. 'De overnames dienen niet alleen om geografisch en in waarde te groeien, maar ook om extra expertise en ervaring binnen te halen', aldus Abdo. Begin juli nam Real Software de Belgische sectorgenoot Axias over, goed voor 50 extra medewerkers.

Daarnaast werkt het bedrijf aan een strategie om ICT'ers uit het Oost-Europa of India naar ons land te halen voor een periode van twee tot drie jaar. Als zij na die termijn naar hun thuislanden terugkeren, plant Real Software activiteiten naar die regio's te offshoren.

Real Software lanceerde vandaag een nieuw rood logo (REAL met een pijltje) en vernieuwde zijn website .

Sebastien Rousseau

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud