Ruim 300 banen weg bij HP en EDS in België

©REUTERS

In de Belgische vestigingen van het Amerikaanse informaticaconcern HP en zijn onlangs verworven filiaal EDS verdwijnen de komende twee jaar ruim 300 arbeidsplaatsen. Dat is zo'n 10 procent van het totaal. Bij HP gaat het om 24 banen en bij EDS om ongeveer 300. Dat heeft HP bekendgemaakt.

(tijd) - De herstructurering is het gevolg van de overname van EDS in de zomer. Door de inlijving ontstonden veel dubbele functies. Maar het is tevens de bedoeling om de winstgevendheid van EDS op te krikken en dichter bij het niveau van HP te brengen. Eerder raakte al bekend dat HP wereldwijd 24.600 van de 325.000 banen zou schrappen in de nasleep van de acquisitie, waarvan 9.330 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.  

Bij EDS in België werken nu nog 1.800 mensen, bij HP Belux zowat 1.350. Het is nog niet duidelijk hoe de ingreep in ons land zal worden doorgevoerd. HP zegt wel zich sterk te engageren voor het hertrainen en intern migreren van personeel 'om de impact op onze werknemers tot een minimum te beperken'.

Bert Broens 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud