SanDisk verwerpt vijandig bod Samsung

©BLOOMBERG NEWS

Het Zuid-Koreaanse concern Samsung Electronics heeft een vijandig bod uitgebracht op de Amerikaanse producent van geheugenkaarten SanDisk. Samsung biedt 26 dollar in cash per aandeel SanDisk of in totaal 5,85 miljard dollar.

(tijd) - Het bod van 26 dollar per aandeel houdt een premie van 73 procent in bovenop de laatste slotkoers van SanDisk. De raad van bestuur van het Californische bedrijf heeft al laten weten dat ze het Zuid-Koreaanse bod verwerpt omdat het te laag is.

Samsung is de op een na grootste chipproducent ter wereld. Via een overname van SanDisk zou Samsung halfgeleiderpatenten in handen krijgen en zijn voorsprong op Toshiba in de flash-memory chipsmarkt kunnen vergroten. Dergelijke chips worden gebruikt in consumentenelektronica om liedjes en foto's op te slaan.

Dinsdag waren er berichten dat ook Toshiba een bod op SanDisk zou overwegen, maar tot dusver is daarvan niets concreets vernomen. Een fondsenbeheerder van KB Asset Management in Seoel zei aan het persagentschap Bloomberg dat hij zich afvroeg of Toshiba wel voldoende in kas heeft voor een dergelijke overname.

In de nabeurshandel schoot het aandeel SanDisk meer dan 50 procent hoger nadat het dinsdag op 15,04 dollar was geëindigd op de Nasdaq. Samsung maakte op 5 september bekend een bod op SanDisk te overwegen. Op dat moment was de koers van het aandeel SanDisk sinds het begin van het jaar al met 59 procent gekelderd. De oorzaak was vooral een forse daling van de flash-memory-prijzen, tengevolge van overstocks, wat SanDisk zijn grootste kwartaalverlies in bijna zeven jaar opleverde.

KL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud