SAP geeft 'ongepaste' downloads toe in Oracle-zaak

SAP heeft toegegeven 'ongepaste downloads' te hebben gepleegd van een site van zijn Amerikaanse concurrent Oracle. Het Duitse softwarebedrijf reageert hiermee op een rechtszaak die Oracle onlangs aanspande wegens bedrijfsdiefstal.

(betten) 'Zelfs een enkele ongepaste download is onacceptabel vanuit mijn perspectief. We betreuren het erg dat dit is gebeurd', aldus bestuursvoorzitter Henning Kagermann van SAP in een verklaring. Het is de eerste officiele reactie van SAP sinds Oracle zijn Duitse sectorgenoot afgelopen maart aanklaagde. De zaak loopt bij een districtsrechtbank in San Francisco.

Oracle is van mening dat werknemers van SAP zich hebben voorgedaan als klanten van het Amerikaanse softwarebedrijf om zo toegang te krijgen tot Oracle's website voor klantenondersteuning. De SAP-medewerkers hebben volgens Oracle op deze wijze herhaaldelijk software en ander vertrouwelijk materiaal gestolen.

Volgens Oracle hebben SAP-medewerkers zo'n 10.000 illegale downloads gepleegd van de website in de periode tussen september 2006 en januari 2007. De onderneming denkt dat SAP de gestolen software heeft gebruikt om 'goedkopere' ondersteuning te bieden aan Oracle's klanten in een poging ze over te halen om op producten van SAP over te stappen.

Van een echte schuldbekentenis van SAP is vandaag echter geen sprake. Het concern stelt dat de meeste informatie op een geschikte wijze is gedownload.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud