Scarlet lijdt nettoverlies van 1 miljoen euro in eerste halfjaar

De Nederlands-Belgische telecomoperator Scarlet heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies geleden van 1 miljoen euro, bij een omzet van 64 miljoen euro (tegenover 73,2 mio euro). Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend in een persbericht. Het bedrijf heeft momenteel naar schatting 180.000 breedbandklanten.

(belga) Op operationeel niveau (ebitda) gaat het Scarlet opnieuw voor de wind. In de eerste zes maanden van het jaar boekte het bedrijf een ebitda van 8,7 miljoen euro tegenover een verlies van 2,2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens het bedrijf is dat te danken aan de groei van het gecombineerde aanbod breedbandinternet/telefonie en verdere rationalisering.

Commercieel concentreerde het bedrijf zich in het eerste halfjaar op België met een verdere groei van het aantal Scarlet ONE-klanten (ADSL plus telefonie). Daarnaast nam Scarlet in ons land de provider Signpost over, die over zowat 17.000 residentiële ADSL-klanten beschikt.

Scarlet, dat onlangs nog naast de overname van Tele2 België greep, verwacht dankzij de verbeterde financiële positie een verdere groei van de bedrijfsresultaten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud