'Siemens zoekt nieuwe gedelegeerd bestuurder'

Het Duitse Siemens, dat gekweld wordt door allerlei corruptieschandalen, zoekt een nieuwe gedelegeerd bestuurder om Klaus Kleinfeld te vervangen. Dat melt de Financial Times Deutschland dinsdag.

(belga) 'Belangrijke leden van de Raad van Toezicht gaan ervan uit dat een verandering aan de top goed zou zijn voor de vernieuwing bij Siemens', zo citeert de krant een anonieme bron die betrokken is bij het dossier.

De baas van de Deutsche Bank en vice-president van de Raad van Toezicht van Siemens, Josef Ackermann, heeft de opdracht gekregen een CEO te zoeken en hij praat op dit ogenblik met een aantal externe kandidaten. Siemens gaf geen commentaar. Een woordvoerder zei enkel: 'De vraag over de verlenging van het contract van Kleinfeld staat, zoals al lang voorzien, op de agenda van de Raad van Toezicht woensdag'.

Het contract van Kleinfeld loopt eind september af. Tot nu toe ging men ervan uit dat het verlengd zou worden. Voor Josef Ackermann is de vervanging van Kleinfeld de enige oplossing voor Siemens om met een schone lei te kunnen beginnen.

De corruptieschandalen bij het bedrijf volgden mekaar de voorbije maanden op en troffen ook de directie. Dat leidde tot het ontslag van de voorzitter van de Raad van Toezicht Heinrich von Pierer. Kleinfeld zelf was niet betrokken bij de affaire van de zwarte kassen, waarmee voor een bedrag van 400 miljoen euro zou gepoogd zijn telecommunicatiecontracten in het buitenland binnen te halen.

foto belga: Klaus Kleinfeld

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud