Sony Ericsson werkt met Sagem aan instap-gsm

De Zweeds-Japanse gsm-producent Sony Ericsson wil samenwerken met Franse sectorgenoot Sagem bij de ontwikkeling en de productie van goedkope instap-gsm's.

(belga/tijd) - Beide ondernemingen deelden maandag in Parijs en Stockholm mee dat nieuwe instapmodellen voor groeimarkten als India en China gemeenschappelijk in Frankrijk ontwikkeld en door Sagem geproduceerd zullen worden.

De toestellen zullen zich in de prijsklasse van 50 tot 100 euro bevinden, met GMS/GPRS/EDGE technologie. Howard Lewis, viceconcernchef van Sony Ericsson, zei "onder de indruk te zijn van de kwaliteit en het prestatievermogen" van de in het vooruitzicht gestelde toestellen.

Aan het eind van het jaar zouden de eerste gemeenschappelijke modellen onder de merknaam Sony Ericsson op de markt verschijnen. Over de precieze omvang van de geplande samenwerking werd geen informatie verstrekt. Sony Ericsson wil het Zuid-Koreaanse Samsung van de derde plaats in de gsm-sector stoten. De nummers 1 en 2 blijven hoe dan ook het Finse Nokia en het Amerikaanse Motorola.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud