Sony tevreden over verkoop van PlayStation 3 in Europa

Howard Stringer, ceo van Sony, is erg tevreden over de verkoop van de nieuwe spelconsole Playstation 3 (PS3) in Europa. Het is een "succes zonder weerga", zo stelde hij maandag in Tokio. De spelconsole werd op 22 maart in Europa gelanceerd.

(belga) Er gingen in Europa al 800.000 stuks over de toonbank, aldus Stringer in een interview met de Aziatische versie van de Britse krant Financial Times.

"Ik geloof dat op twee dagen tijd 100 miljoen pond (147 miljoen euro) van eigenaar veranderd is (door de verkoop van de PS3), en dat is waarschijnlijk een historisch verkooprecord voor een elektronisch product bestemd voor het grote publiek", klonk het.

De PS3 werd in november 2006 in Japan en de VS gelanceerd. In Europa werd de lancering uitgesteld met zes maanden door een tekort bij een belangrijke producent. Sony heeft dit uitstel naar eigen zeggen gebruikt om de commercialisering van de PS3 in Europa beter voor te bereiden en de spelcatalogus uit te breiden.

Het is niet duidelijk of de Japanse groep al zijn doelstellingen heeft gehaald. Sony wilde tussen november 2006 en eind maart 2007 wereldwijd 6 miljoen toestellen verkopen. De verkoopcijfers worden pas op 16 mei bekendgemaakt bij de voorstelling van de jaarresultaten 2006-2007.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud