Spector beschuldigd van handel met voorkennis

©Lieven Van Assche

De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) beschuldigt de Wetterse fotogroep Spector en een voormalige kaderlid van handel met voorkennis. De toezichthouder legde het bedrijf en de betrokken werknemer geldboetes op. De betrokken partijen weerleggen de kritiek en tekenden beroep aan tegen de beslissing van de CBFA.

(tijd) - De CBFA verwijt volgens onze informatie Spector en Chris Van Raemdonck, de voormalige secretaris-generaal van de fotogroep, aandelen van het bedrijf te hebben ingekocht kort voor de bekendmaking van de halfjaarresultaten van 2003. Die waren positief en leidden na publicatie tot een koerssprong van 8 procent. De CBFA vindt dat er sprake is van handel met voorkennis.

Ze legde Spector en Van Raemdonck, die belast was met de inkoop van aandelen in een aandelenoptieplan, boetes op van respectievelijk 80.000 en 20.000 euro. Het dispuut tussen de CBFA, Spector en Van Raemdonck, werd midden oktober door het hof van beroep behandeld en begin november in beraad genomen.

Bij de CBFA wil men geen commentaar kwijt over de zaak zolang er geen uitspraak is van het hof van beroep. Het jaarverslag 2006 van de toezichthouder verwijst naar een zaak die op alle punten overeenkomt met onze informatie. De CBFA wil het verband tussen de twee evenwel niet bevestigen.

Bij Spector weerlegt men de versie van de CBFA. 'De inkoop van eigen aandelen maakte deel uit van een aandelenoptieplan. Chris Van Raemdonck was belast om in dat kader regelmatig stukken te kopen. Dat is in het boekjaar 2003 verschillende keren gebeurd. Volgens de CBFA mochten we geen eigen aandelen kopen in de maand voor de publicatie van de halfjaarcijfers en is er sprake van handel van voorkennis. Maar niemand is hier rijker van geworden en die aandelen staan nog op onze balans. Er is geen fout begaan. We zijn om principiƫle redenen in beroep gegaan', reageert Spector-topman Tonny Van Doorslaer. Chris Van Raemdonck zegt dat hem geen enkele schuld treft en wacht op de uitspraak van het hof van beroep. Die zou nog voor Kerstmis moeten vallen.

Foto Lieven Van Assche

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud