Systemat zakt 9% na omzetwaarschuwing

(tijd-nieuwslijn) - Het aandeel Systemat krijgt woensdag flinke klappen. Dat gebeurt nadat de informaticagroep haar omzetverwachting voor dit jaar verlaagde. In plaats van een status-quo wordt nu een omzetdaling van 5 tot 10% verwacht.

Bij het slot stond het aandeel 8,9% lager op EUR 8,50 bij een handelsvolume van 29.742 stuks. Dat is meer dan vijf keer zoveel als gemiddeld. Het gemiddeld dagvolume bedraagt slechts 5.050 aandelen.

Systemat verlaagde dinsdagavond de omzetdoelstellingen voor 2002. De Waalse groep verwacht dat de omzet met 5 à 10% zal dalen tot EUR 475 a 500 miljoen. Eerder mikte de groep nog op een gelijke omzet van EUR 530 miljoen.

Systemat hield in de eerste maanden de schulden onder controle. Netto bedroeg de financiele schuld eind maart 27% van het eigen vermogen.

Het management zegt dat het zich vooral toelegt op vermindering van kosten, het optimaal benutten van de werkkrachten en het verbeteren van de interne organisatie. In het eerste kwartaal kende Systemat een gevoelige inkrimping van de omzet. De groep zag tijdens het tweede kwartaal geen aanzienlijke omkering van die trend. Om een helder beeld van de situatie te krijgen is het echter nog wachten op de cijfers voor mei en juni, zegt de groep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud