Technologiebedrijven voor tijdelijke werkloosheid bedienden

©Jan De Meuleneir

Zowat 85 procent van de technologische bedrijven is voorstander van een systeem van tijdelijke werkloosheid voor bedienden. Dat blijkt uit een enquête van Agoria, de federatie van de technologische industrie, waaraan ruim 600 bedrijven hebben deelgenomen.

(belga) - Momenteel doet 49 procent van de Agoria-bedrijven met productieactiviteiten al een beroep op het systeem van tijdelijke werkloosheid voor zijn arbeiders. 84,4 procent van de technologiebedrijven vindt het aangewezen om ook voor bedienden een systeem van tijdelijke werkloosheid in te voeren.

Zowel in de dienstenbedrijven (79,4%) als in de productiebedrijven (86,3%) zijn de voorstanders ruim in de meerderheid. Hetzelfde geldt voor de kmo's (82,8%) en voor de bedrijven met meer dan 100 werknemers (86%).

Volgens Agoria is het systeem van tijdelijke werkloosheid een enorme troef voor ons land. 'Dankzij dit systeem konden in heel wat sectoren investeringen worden veiliggesteld. Voor bedrijven is het belangrijk dat ze mensen na jaren trouwe dienst niet meteen hoeven te ontslaan als het wat minder goed gaat. Op die manier gaat ook de opgebouwde expertise van het personeel niet verloren', luidt het in een persbericht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud