Tele Atlas blijft iets onder verwachtingen

Tele Atlas heeft over het eerste kwartaal van 2007 een negatief bedrijfsresultaat (EBIT) behaald van 10,2 miljoen euro, tegen een negatief bedrijfsresultaat van 11,0 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de aanbieder van digitale routekaarten donderdag bekendgemaakt. Analisten rekenden op een EBIT van 9,5 miljoen negatief euro.

(tijd) Een belangrijk cijfer bij Tele Atlas is ook het bedrijfsresultaat exclusief afschrijvingen en amortisatie (EBITDA). Dit resultaat liep in het afgelopen kwartaal op tot 5,1 miljoen euro, van 4,3 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2006. Analisten gingen hier uit van 6,4 miljoen euro.

Verder steeg de omzet van 56,5 miljoen euro naar 64 miljoen euro, en werd het nettoverlies van 11,0 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2006 teruggebracht tot 8,4 miljoen euro verlies. Analisten rekenden voor het eerste kwartaal van dit jaar gemiddeld op een omzet van 64,4 miljoen euro.

De aanbieder van digitale kaarten aan onder meer TomTom, Google en Mercedes rekent, net als bij de jaarcijfers, op een omzet van ongeveer 315 miljoen euro over het lopende boekjaar. Verder verwacht Tele Atlas nog steeds een EBITDA van zo'n 65 miljoen euro en het operationeel verlies komt dit jaar uit op een geschatte 3 miljoen euro.

Vanmorgen werd ook bekend dat Tele Atlas digitale routekaarten gaat leveren aan Garmin International, een onderdeel van Garmin. Het bedrijf gaat de zogenaamde Garmin GVN 52 in Maleisie en Singapore voorzien van kaarten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud