Telindus kandidaat om ICT-projecten Vlaamse regering te leiden

(tijd-nieuwslijn) - Netwerkintegrator Telindus is kandidaat om vanaf 2004 de ICT-projecten van de Vlaamse overheid te leiden. Dat zegt Jan de Schepper, directeur bij Telindus. De groep zal intekenen op de openbare aanbesteding. De Vlaamse regering investeert dit jaar EUR 100 miljoen in informatie- en communicatietechnologie (ICT). De volgende jaren zal dat bedrag niet dalen.

Het ministerie van de Vlaamse gemeenschap besteedt sinds maart 1999 haar ICT uit aan Siemens Business Services, een dochter van Siemens. Wanneer het contract op 28 februari 2004 afloopt, wil de regering de opdrachten spreiden over meerdere bedrijven. Ze wil wel dat een bedrijf als netwerkintegrator de projecten leidt en de verschillende systemen samenbrengt.

De Schepper gaf nog mee dat het contract dat Telindus met Belnet sloot, EUR 1,2 miljoen waard is. Belnet levert netwerkdiensten aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen en de overheid. Het net zal 15 gebouwen in Brussel met elkaar verbinden en kan tot 60.000 ambtenaren bedienen.

BH

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud