Telindus verkoopt dochters in Hongkong en China

Het ICT-bedrijf Telindus, dat deel uitmaakt van de Belgacom-groep, verkoopt zijn filialen in Hongkong en China aan Easynet Global Services. Dat blijkt uit een persbericht.

(tijd) - Het was bekend dat Telindus Hongkong en Telindus China in de etalage stonden. De verkoopprijs wordt in het persbericht niet bekendgemaakt.

Met de overname van de twee Aziatische Telindus-filialen versterkt Easynet 'zijn wereldwijde capaciteit voor de ondersteuning van bestaande en nieuwe corporate klanten'.

Volgens Michel De Coster, CEO van Telindus, ligt de verkoop van de filialen in Hongkong en China in de lijn van de internationale strategie van het bedrijf: het terugplooien van Telindus van veertien tot zes landen. De zes zijn België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje.

Hongarije, Thailand en Duitsland werden al van de hand gedaan. Bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers, op 7 november, liet Belgacom weten dat het desinvesteringsprogramma voor Telindus vermoedelijk zal leiden tot verliezen bij verkoop. 

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud