Texas Instruments presteert licht boven verwachtingen

Texas Instruments heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van USD 516 miljoen, een daling van 11,8% ten opzichte van de winst van USD 585 miljoen een jaar eerder. Per aandeel daalde de winst van USD 0,36 tot USD 0,35. Analisten gepolst door Thomson Financial gingen uit van een winst per aandeel van USD 0,31.

(betten) Dat heeft de Amerikaanse chipfabrikant maandag nabeurs bekendgemaakt. De winstdaling was het gevolg van een zwakkere vraag naar halfgeleiders voor mobiele telefoons en andere elektronische apparatuur.

De omzet over de afgelopen drie maanden daalde met 4%, van USD 3,33 miljard naar USD 3,19 miljard. Analisten hadden gerekend op een omzet van USD 3,15 miljard. Ten opzichte van het vierde kwartaal daalde de omzet met 8%. De omzet werd volgens het concern negatief beinvloed door een voorraadcorrectie in de halfgeleidermarkt.

Volgens bestuursvoorzitter Rich Templeton is de voorraadcorrectie, die begon in de tweede helft van vorig jaar, grotendeels afgelopen in het eerste kwartaal.

Voor het tweede kwartaal van 2007 mikt Texas Instruments op een winst per aandeel van USD 0,39 tot USD 0,45. Voor de omzet gaat het bedrijf uit van een bandbreedte van USD 3,32 miljard tot USD 3,60 miljard. De huidige analistenconsensus voor het tweede kwartaal gaat uit van een winst per aandeel van USD 0,37 op een omzet van USD 3,35 miljard.

Voor heel 2007 verwacht het bedrijf dat de kapitaalinvesteringen zo'n USD 900 miljoen zullen bedragen en de onderzoeks- en ontwikkelingskosten zo'n USD 2,2 miljard.

Het aandeel stijgt maandagavond in de nabeurs handel in New York met 8,4% tot USD 35,14.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud