Advertentie

TomTom duikt fors in het rood en trekt guidance in

De Nederlandse producent van navigatiesystemen TomTom heeft in het eerste kwartaal van 2009 een nettoverlies geleden van 37 miljoen euro. In dezelfde periode van 2008 boekte het bedrijf nog een nettowinst van 7 miljoen euro. TomTom geeft geen prognose meer voor het hele jaar.

(Dow Jones) - De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 213 miljoen euro, een daling van 19 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2008. Op pro forma basis daalde de omzet met 31 procent. Het bedrijf stelt op schema te liggen om dit jaar ten minste 60 miljoen euro aan kostenbesparingen te realiseren.

De nettoschuld steeg licht, en bedroeg aan het eind van het kwartaal 1,159 miljard euro, tegen 1,109 miljard euro ultimo 2008. Het bestuur denkt dat het nog altijd mogelijk is om binnen de bankconvenanten te blijven.

Gegeven de voortgaande onzekere macro-economische omstandigheden blijft het zicht op toekomstige resultaten beperkt. TomTom geeft daarom geen update van zijn verwachtingen voor het hele jaar.

De groep neemt echter niet volledig afstand van de verwachtingen ten aanzien van 2009: 'Wij lopen niet weg voor de eerdere guidance', zo zei financieel directeur Marina Wyatt. 'Maar vanwege de onzekere marktomstandigheden herhalen wij de guidance ook niet', klinkt het onduidelijk.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud