TomTom scherpt omzetverwachting voor 2007 aan

TomTom heeft de omzetverwachting voor het boekjaar 2007 aangescherpt. Dat heeft de producent van navigatiesystemen woensdag bekendgemaakkt bij de publicatie van zijn derdekwartaalresultaten.

(betten) - Ging TomTom eerst nog uit van een omzet van 1,6-1,8 miljard ero, nu rekent het voor dit jaar op een omzet van 1,7-1,8 miljard euro. De verwachting voor het aantal verkochte geintegreerde draagbare navigatiesystemen (PND) is verhoogd van 8-9 miljoen naar 9-10 miljoen euro.

In de derde verslagperiode boekte de onderneming een beter dan verwachte winst dankzij hogere marge's op de verkoop van PND's. De operationele marge bedroeg 31%, tegen een gemiddelde verwachting van analisten van 25,5%. De winst kwam uit op 99 miljoen euro, waar 83 miljoen euro werd verwacht.

De omzet kwam met 427 miljoen euro lager uit dan de Betten-consensus als gevolg van een scherpere daling van de gemiddelde verkoopprijs (ASP) dan verwacht. De ASP daalde op kwartaalbasis van 195 naar 184 euro. Het aantal verkochte PND's in het derde kwartaal was met 2,2 miljoen in lijn met de verwachting.

foto Hollandse Hoogte

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud