'Tyco: 85 banen bedreigd in België'

Er zouden zowat 85 banen bedreigd zijn binnen de groep Tyco International (ADT, CIPE, TSE en ASS) in België. Dat is woensdag uit vakbondsbron vernomen na een ondernemingsraad bij beveiligingsfirma ADT.

(belga) Volgens Jean-Marie Frissen (SETCa) is de verdeling van het banenverlies binnen de Tyco groep nog niet gekend. ADT, CIPE, TSE en ASS zijn filialen van het Amerikaanse Tyco International.

De directie van ADT - waar zowat 295 mensen werken - schuift geen cijfer naar voor. In een mededeling kondigt ADT enkel de 'intentie aan om tot een investerings- en reorganisatieplan over te gaan' en dat ze nauw zal samenwerken met de ondernemingsraad om oplossingen te zoeken die de vooropgestelde objectieven zullen realiseren en tegelijk de sociale impact van de voorgestelde reorganisatie tot een minimum beperken.

ADT wijst op de evoluerende markt van beveiliging, met als belangrijkste tendens de evolutie van de verkoop van autonome apparatuur naar het aanbieden van geïntegreerde en synergetische oplossingen op ICT-basis. Hierdoor zijn nieuwe organisatiemodellen nodig en specifieke vaardigheden voor de mensen die in deze sector werken, luidt het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud