Advertentie

Ubizen boekte winst in 2006

De netwerkbeveiliger Ubizen heeft in 2006 een nettowinst geboekt van 6,843 miljoen euro. Een jaar terug was er nog een verlies van 2,69 miljoen. De jaarwinst is volledig te danken aan een sterk vierde kwartaal, waarin Ubizen een winst van 6,984 miljoen euro neerzette.

(tijd) Ubizen verwacht dat het eerste kwartaal van 2007 vergelijkbare resultaten zal tonen met het laatste kwartaal van 2006.

De sterke stijging van de winst in het laatste kwartaal is vooral het gevolg van de verkoop van een zogenaamde source code-licentie in de marge van de verkoop van GlobalSign. Die transactie had plaats in het laatste kwartaal.

De omzet over het volledige jaar klokte af op 42,3 miljoen euro, een stijging met 9 procent op jaarbasis. 13,9 miljoen daarvan werd geboekt tijdens het vierde kwartaal. De brutowinst kwam in de periode oktober-december uit op 9,0 miljoen euro, tegen 5,4 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2005. De marge steeg van 55 naar 65 procent.

Volgens Ubizen is de duidelijke verbetering van de marge te danken aan een verhoogde efficientie in de afdeling Managed Security Services (MSS) en een verhoogde bezetting van de consultants van Ubizen.

Voor het eerste kwartaal van dit jaar verwacht Ubizen 'vergelijkbare resultaten' met het vierde kwartaal. Ubizen zegt verder te werken aan een gestage groei van de brutowinst van de MSS en aan kostencontrole.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud