Ubizen staat niet meer op de beurs

De notering van de Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen op het Eurolist-segment van Euronext Brussel is sinds 22 maart geschrapt. Dat blijkt uit een mededeling van Ubizens Amerikaanse hoofdaandeelhouder Cybertrust in De Tijd na afloop van het openbaar uitkoopbod op de Leuvense groep.

(tijd) Cybertrust had op 8 maart een openbaar uitkoopbod gelanceerd op de aandelen Ubizen die het nog niet in bezit had. Dat bod werd afgesloten op 21 maart.

Uit de mededeling in De Tijd blijkt dat 72,33 procent van de nog publiek verspreide aandelen en warrants K van Ubizen werden aangeboden aan Cybertrust. De Amerikaanse groep zal de houders van die aandelen en warrants op 26 maart betalen. Cybertrust bood 2,10 euro per aandeel en 0,576 euro per warrant K.

Ubizen werd in 1995 opgericht door Stijn Bijnens en trok in 1999 naar de beurs. In 2004 kwam Ubizen in handen van het Amerikaanse Cybertrust. Ondanks een heropening van zijn openbaar bod slaagde Cybertrust er vorig jaar nog niet in alle aandelen in zijn bezit te krijgen en Ubizen van de beurs te halen.

Pieter Suy

foto ubizen

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud