Vakbond IG Metall dient klacht in tegen Siemens

De invloedrijke Duitse vakbond voor de metaalindustrie, IG Metall, heeft maandag klacht ingediend tegen de groep Siemens. Die wordt ervan beschuldigd een kleine concurrerende vakbond met smeergeld te hebben omgekocht, om invloed uit te oefenen op het sociaal debat. Dat meldde de vakbond in een persbericht.

(afp) 'We hebben aanwijzingen dat Siemens de kleine vakbond AUB gefinancierd heeft, met het oog op een soort tegen-vakbond, tegen ons gericht', zei de voorzitter van IG Metall, Jürgen Peters, in het persbericht. 'We hopen eindelijk duidelijkheid te krijgen over deze zaak', voegde hij eraan toe. Het schandaal rond AUB liep vorige week uit op de arrestatie en onmiddellijke schorsing van een directielid van het centrale bestuur van Siemens.

Johannes Feldmayer zou fictieve contracten hebben getekend met een adviesbureau. Het geld daarvan zou Siemens hebben toegelaten de diensten te kopen van de kleine vakbond AUB om zo de invloed van IG Metall in te dijken. De zaak is slechts een van de vele corruptieschandalen waar de groep vandaag mee te kampen heeft. Siemens wordt er ook van verdacht zwarte kassen gespijsd te hebben, om contracten in het buitenland binnen te halen.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud