Veiling L&H brengt 180.000 euro op

(belga) - De veiling van een deel van de inboedel van L&H heeft ongeveer 180.000 euro opgebracht. Dat is 25 procent boven de geschatte opbrengst, zegt veilingmeester Sydney Appelboom. De grote belangstelling voor de veiling zit daar uiteraard voor iets tussen. De zaal in Westhoek Expo was te klein om alle geïnteresseerden een zitje te bieden.

De veiling van computer- en hifimateriaal, gadgets en andere zaken van de failliete spraaktechnologiemaker bracht ruim 600 belangstellenden op de been. "Duidelijk meer dan de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering in volle crisisperiode in hetzelfde complex", merkte een waarnemer schamper op. Duizenden waren toen verwacht, 463 aandeelhouders daagden op. "Wij hadden vandaag ook op een grote belangstelling gerekend en het is uiteindelijk nog meer geworden dan verwacht", zegt curator Frank Seys.

De curatoren lieten zich vooraf niet uit over een geschatte opbrengst. Met de 180.000 euro waren ze na afloop erg tevreden. Volgens veilingmeester Appelboom was dit een kwart meer dan geraamd. Het veilinghuis van de ex-topzwemmer leidde ook de openbare verkoop in de L&H-vestiging in Wemmel in goede banen, waar er een opbrengst van 35.000 euro werd binnengehaald.

Echte koopjes waren er niet te doen tijdens de veiling. Computers gingen minimaal voor 400 à 500 euro van de hand, maar daar moet de koper 21 pct btw en 17 pct voor het veilinghuis bijrekenen. Opvallende gegadigde tijdens de veiling was Geert Wybo, maandenlang de enige woordvoerder voor het L&H-personeel. Hij had zijn zinnen gezet op een printer. "Of het een vreemd gevoel geeft ? Niet echt. De knop heb ik omgedraaid de dag dat we de vlag hebben gestreken en op straat stonden. Gelukkig is driekwart van het personeel weer aan het werk. Enig probleem zijn de buitenlandse werknemers die voor L&H naar België kwamen. Zij hebben geen recht op vervangingsinkomens".

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud