Verkoop mobiele telefoons daalt met 3,8% in eerste kwartaal

(belga) - De verkoop van mobiele telefoons is in de eerste drie maanden van dit jaar over de hele wereld afgenomen met 3,8 procent tot 93,8 miljoen stuks, zo heeft het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner Dataquest becijferd.

Het bureau liet weten de afname toe te schrijven aan een gebrek aan nieuwe toepassingen en aan nieuwe ontwerpen.

De sector kampt met een tekort aan nieuwe toepassingen dat wel eens rampzalig kan uitpakken. De abonnees vinden de voordelen van een gsm met veel datamogelijkheden twijfelachtig als de geschikte toepassingen er niet zijn, aldus het onderzoeksbureau.

Ondanks de afname van de wereldomvattende verkoop zag een bedrijf als het Zuid-Koreaanse Samsung kans om de afzet met 48,6 procent te laten groeien. Siemens verkocht 24,1 procent meer mobiele telefoontjes dan in de eerste drie maanden van 2001.

Het marktaandeel van Samsung nam toe van 6,2 tot 9,6 procent. Het concern verdrong daarmee Siemens van de derde plaats. Dit Duitse concern kwam uit op een marktaandeel van 8,8 procent.

Marktleider Nokia vergrootte zijn aandeel op de wereldmarkt voor gsm's van 34,4 tot 34,7 procent. Motorola ging van 13,6 naar 15,5 procent. Het aandeel van Sony/Ericson bleef staan op 6,4 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud