Vers geld voor zwalpend Zenitel

Eric Van Zele, eerder al aan boord gehesen bij Barco, moet nu ook Zenitel uit de nood helpen (foto belga) ©BELGA

De aanbieder van gespecialiseerde communicatietoestellen en -diensten Zenitel heeft het moeilijk, en krijgt vers geld toegestopt van zijn huisbankier en de familiale investeringsmaatschappij 3D. Dat maakt het bedrijf maandag voorbeurs bekend in een persbericht. Om welk bedrag het gaat, maakt Zenitel niet bekend.

(tijd) - Zenitel waarschuwt ook dat het over 2008 opnieuw diep in het rood zal duiken. Het bedrijf rekent op een verlies van 13,5 miljoen euro, of 0,81 euro per aandeel. In 2007 dook Zenitel al 12,5 miljoen euro in het rood. Zenitel ziet zijn resultaten negatief beinvloed door de zwakke prestatie van de slabakkende afdeling Systeemintegratie, en beslist veiligheidshalve om de goodwill van de divisie af te waarderen met 3,5 miljoen euro.

Om Zenitel drijvende te houden, krijgt het bedrijf geld toegestopt van zijn huisbankier ('de belangrijkste bank van de onderneming') en de familiale investeringsmaatschappij 3D, 'beiden met gelijkaardige termijnen en voorwaarden'.

Zenitel stelt opnieuw het voortbestaan van de afdeling Systeemintegratie in vraag. 'Om de rentabiliteit van de onderneming te verzekeren, overweegt de onderneming om andere delen van de business te desinvesteren, voornamelijk in de System Integration-activiteiten.'

In november vorig jaar zei Zenitel al dat een afstoting van de divisie mogelijk was. Zenitel zegt dat de uitkomst evenwel onzeker is, 'gegeven de huidige economische en financiele crisis.' Het bedrijf geeft mee dat de eerste resultaten van de desinvesteringsprocessen verwacht worden in de loop van het tweede kwartaal van 2009.

Het bedrijf zegt nog dat het onafhankelijk bestuurder Eric Van Zele vanaf 11 december 2008 heeft benoemd tot voorzitter. Van Zele nam in januari de fakkel over van Martin De Prycker als topman bij Barco. Ook bij Barco loopt het slecht.

Zenitel neemt ook afscheid van de Brusselse continumarkt. Vanaf 1 april zal het aandeel noteren op de double fixing-markt van Euronext Brussel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud