Voormalig topman CA schuldig aan boekhoudfraude

Charles Wang, de oprichter en voormalige topman van Computer Associates, heeft meegwerkt aan de boekhoudfraude bij het Amerikaanse softwarebedrijf. Dat is de conclusie van een onderzoek dat werd gevoerd door een werkgroep binnen de raad an bestuur van het bedrijf.

(tijd) In de jaren tachtig en negentig deed CA aan 'creatieve boekhouding' voor een totaal bedrag van zowat 2,2 miljard dollar. De fraude gaf aanleiding tot het ontslag van voorzitter Charles Wang en gedelegeerd bestuurder Sanjay Kumar. Kumar werd vorig jaar veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Ook zeven andere toplui van het softwarebedrijf werden schuldig bevonden.

Charles Wang werd niet in beschuldiging gesteld door het gerecht, maar volgens het interne rapport van CA is hij wel schuldig. Niet enkel zou hij actief hebben deelgenomen aan de fraude, hij zou het gesjoemel ook gedirigeerd hebben.

Wang reageert verontwaardigd op het rapport, dat volgens hem gebaseerd is op 'leugens'. Volgens Wang is Sanjay Kumar de grote schuldige. 'Kumar aan boord halen bij CA was de grootste vergissing uit mijn leven', aldus Wang.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud