Zenitel trekt kapitaal op met 18 miljoen

Zenitel, de beursgenoteerde specialist in communicatiesystemen voor professionele gebruikers zoals hulpdiensten, werkt aan een kapitaalverhoging van ongeveer 18 miljoen euro. Het dossier is ver gevorderd. De operatie is gepland voor april of mei.

(tijd) Zoals de zaken er nu voorstaan, wordt het een publieke kapitaalverhoging. Het geld dient om de balans van het bedrijf te versterken. De Brusselse groep Zenitel is voor bijna 60 procent in handen van het publiek. De rest van de aandelen zit vooral bij de Vlaamse familiale investeringsmaatschappijen 3D en De Wilg.

Zenitel kampt al geruime tijd met tegenvallende resultaten en een zwakke financiële toestand. Een herstructurering bracht wel enig soelaas. Vrijdag publiceert het bedrijf jaarresultaten. Het is vooral uitkijken of Zenitel erin geslaagd is de bedrijfskasstroom uit het rood te krijgen.

In die context is een kapitaalverhoging geen grote verrassing. Onduidelijk is nog of 3D en De Wilg mee intekenen. Dat deden ze wel begin 2005, toen Zenitel al eens 15 miljoen ophaalde.

Er dienen zich nog meer kapitaaloperaties aan op Euronext Brussel. Het gaat onder meer om de beursgang van het televisiebedrijf Alfacam, dat wellicht in mei 35 tot 40 miljoen wil ophalen. Voorts plant de vastgoedbevak Befimmo een kapitaalverhoging van 200 tot 250 miljoen en staat de beursintroductie van het biotechnologiebedrijf Elbion in de steigers.

BB/MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud