Advertentie
Advertentie

Zetes haalt Portugese ID-kaart binnen

De Brusselse technologiegroep Zetes heeft een contract binnengehaald voor de levering van software voor de elektronische identiteitskaart (eID) in Portugal. Het 7-jarige contract heeft een impact van 'enkele miljoenen euro' op de brutowinstmarge van het bedrijf. Dat meldt De Tijd donderdag.

(tijd) Volgens Ronny Depoortere, vicevoorzitter van de groep, is de deal vooral 'strategisch van groot belang'.

Zetes is bekend als het bedrijf achter de elektronische identiteitskaart en de SIS-kaart. België was het eerste land waar een eID werd gelanceerd.

Portugal neemt dat concept als eerste over. Zetes levert de software. Depoortere wijst op het strategisch belang van het contract. Het kan aanleiding geven tot nieuwe contracten met de Portugese overheid, maar het zet volgens hem vooral de deur open voor contracten in andere landen.

Hij gaat er van uit dat in de helft van de Europese landen gelijkaardige projecten kunnen worden binnengehaald. Ofwel in onderaanneming, zoals in Portugal, ofwel als hoofdcontractant. 'In landen waar er geen staatsbedrijf is die de kaarten drukt, is dat perfect mogelijk', benadrukt Depoortere. In Portugal werkt Zetes in onderaanneming voor Gemalto.

'Zetes bekijkt op dit moment een 15-tal projecten. Depoortere benadrukt dat het vaak een risico is om mensen op een project te zetten. 'Alles hangt af van de regering . Als die plots wijzigt, kan een project in dat land in de ijskast worden gestopt', zegt hij. Het bedrijf is in de running om een gelijkaardig contract in Ivoorkust in de wacht te slepen.

PBL

foto zetes

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud