Advertentie

Zetes tekent contract met Togolese regering

Het Brusselse technologiebedrijf Zetes is door de Togolese regering gekozen voor de biometrische registratie van haar kiezers. Volgens de groep gaat het om een overeenkomst ter waarde van 'meerdere miljoenen euro's'.

(tijd) Zetes gaat de Togolese overheid in het kader van de nationale verkiezingen een pakket van diensten aanbieden: de registratie van de biometrische gegevens van de stemgerechtigde inwoners, de gecentraliseerde opslag van de gegevens, de verificatie van de biometrische gegevens van kiezers en de aanmaak van kiezerslijsten. Zetes gaat daarnaast nog enkele aanvullende diensten zoals de technische controle van de kits verzorgen. 'Dit contract is een stimulans voor ons om onze inspanningen en investeringen voort te zetten', zegt gedelegeerd bestuurder Alain Wirtz in een persbericht.

De verkiezingen in Togo vinden plaats eind juni 2007. Vooraf wordt een nationale telling uitgevoerd om het aantal stemgerechtigde inwoners, geschat op ongeveer 3 miljoen, en hun biometrische gegevens vast te leggen in een nationale databank. De verantwoordelijke Togolese instantie heeft hiervoor een bruikleenovereenkomst voor 3.000 biometrische Zetes-kits gesloten met zijn tegenhanger in de Democratische Republiek Congo.

Maarten Gommeren

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud