Advertentie
Advertentie

8.200 euro bonus voor Porsche-werknemer

Porsche-CEO Matthias Müller had goed nieuws in petto voor de werknemers (foto: EPA) ©EPA

De Duitse sportwagenfabrikant Porsche verwacht de verkopen na het recordjaar 2013 verder op te voeren. De 15.000 werknemers delen in de bonanza met een recordbonus van 8.200 euro voor elk.

Dat maakte het dochterbedrijf van Volkswagen vrijdag bekend. Porsche bracht vorig jaar 162.145 auto's aan de man, 15 procent meer dan in 2012. Dat leverde 14,3 miljard euro aan inkomsten op. De omzetgroei bleef daarmee beperkt tot 3 procent, mede als gevolg van de sterke eurokoers. De operationele winst steeg met 6 procent tot 2,6 miljard euro, een resultaat dat het bedrijf dit jaar minstens wil evenaren.

De medewerkers delen in die sterke resultaten. Zij krijgen een bonus van 8.200 euro, de hoogste in de sector. Uwe Hück, die de ondernemingsraad leidt, had het trouwens over een ‘Turbo-Sonderzahlung’. Een krachtterm die niet misstaat in de mond van een voormalige kampioen Thaiboksen.

In de eerste 2 maanden van 2014 namen de verkopen met 3 procent toe. Die trend zal volgens topman Matthias Müller in de loop van het jaar versterken, mede dankzij de nieuwe Porsche Macan, een compacte sportieve terreinwagen (SUV) die in april op de markt komt.

Financieel directeur Lutz Meschke zei dat de komst van de Macan wel tot hogere personeelskosten en afschrijvingen leidt. In de nieuwe fabriek in Leipzig, waar de Macan wordt gebouwd, werden 1.500 banen gecreëerd. Ook moet de autofabrikant meer investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologie, om ervoor te zorgen dat zijn auto's klaar zijn voor een toekomst met wereldwijd strengere milieunormen.

Mede dankzij de Macan hoopt Porsche zijn verkoopsdoelstelling van 200.000 wagens al in 2015 te behalen, drie jaar vroeger dan aanvankelijk gepland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud