Advertentie

D'Ieteren koopt opnieuw Antwerpse garages

Denis Gorteman, de ceo van D'Ieteren Auto

De Brusselse autodistributeur D'Ieteren versterkt zich opnieuw in concessies van de groep Volkswagen. D'Ieteren koopt de garages van Claessens in Wilrijk en verwerft de meerderheid bij ACM in Mechelen.

D'Ieteren, de officiële invoerder van de merken van de Duitse groep Volkswagen in ons land, vergroot zijn greep op de distributie aan de automobilist. D'Ieteren neemt de concessies van de merken Volkswagen, Audi en Seat van de groep Claessens in Wilrijk over.

Daarnaast sloot D'Ieteren een akkoord om de meerderheid te verwerven van de concessies van Volkswagen, Audi en Skoda van de groep ACM, actief in Mechelen.

'Die akkoorden bieden de mogelijkheid om de positie van de merken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat te versterken op de as Mechelen-Antwerpen die van strategisch belang is voor D'Ieteren Auto', zegt Denis Gorteman, de CEO van D'Ieteren Auto. Hij wijst erop dat D'Ieteren met deze operatie de vestigingen wil veiligstellen. De as Mechelen Antwerpen realiseert grote volumes, vooral op de fleet-markt.

Daarmee zet D'Ieteren een nieuwe stap op de distributiemarkt. De invoerder nam eerder dit jaar al tien verkooppunten in dezelfde regio over van de Antwerpse groep Beerens. Daarnaast kocht de Brusselse autoholding ook de twee verkooppunten van Joly in Kontich.

D'Ieteren was zelf al erg dominant in de Brusselse regio met 17 concessies op 12 sites. Door zware verliezen kondigde de groep echter aan dat het zijn Brusselse garages zou herstructureren en op termijn maar 7 sites wil overhouden.

Alles samen heeft D'Ieteren zo uitzicht op 35 concessies van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda op de as Brussel-Mechelen-Antwerpen. Die zijn samen goed voor 16 procent van de totale leveringen van wagens van de VW-groep in België.

Wat de precieze beweegredenen van D'Ieteren zijn om zich te versterken in dealerships is niet duidelijk. Door de crisis is in de automobielsector staan de concessiehouders zwaar onder druk. Mogelijk wil de invoerder zijn volumes in de belangrijkste verkoopregio op peil houden.

De overnamehonger van de invoerder doet sommige dealers misschien zenuwachtig worden. In een persbericht stelt Gorteman hen alvast gerust. 'Onze netwerkstrategie, die erin bestaat om met zelfstandige concessiehouders te werken en om hun rendabele ontwikkeling op lange termijn te garanderen, blijft onveranderd.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud