D'Ieteren vervangt autosleutel door smartphone

Een app op de smartphone kan gebruikt worden om de auto te openen ©Bloomberg

Autogroep D’Ieteren, bekend als invoerder van Volkswagen, heeft een applicatie ontwikkeld waarmee de deuren van de auto kunnen geopend worden via een smartphone. De zogenaamde Keyzee-app moet het delen en verhuren van auto’s makkelijker maken.

Een huurwagen of gedeelde auto openen en sluiten met de smartphone. Dat kan met de app van Keyzee, een interne spin-off van de Belgische Volkswagen-invoerder D’Ieteren. Keyzee ontwikkelde de voorbije jaren een technologiepakket voor wagenparkbeheerders.

‘Dankzij de app is het niet meer nodig om fysiek sleutels van de ene bestuurder aan de andere bestuurders over te dragen en een hele administratie bij te houden’, zegt Thibaut Cardinael, de manager van Keyzee.

Een van de eerste klanten van Keyzee is het Antwerpse autodeelbedrijf Bolides, dat op een paar plekken in de stad Audi’s ter beschikking stelt van mensen die maar af en toe een auto nodig hebben. Een auto reserveren gebeurt elektronisch. De app wijst de weg naar de auto en dankzij de Keyzee-technologie kan de bestuurder de deuren openen via de smartphone.

Niet enkel autodeelbedrijven zijn het doelpubliek voor Keyzee.De grote korte termijn autoverhuurders zoals Europcar en Avis zouden de technologie kunnen gebruiken om een deel van het baliewerk te vervangen. ‘We richten ons ook op bedrijven met aantal poolwagens, auto’s die door verschillende medewerkers gebruikt kunnen worden’, zegt Cardinael.

De verkoop van Keyzee internationaal op gang te trekken, wil D’Ieteren samenwerken met de Duitse autobandenreus Continental. Die ontwikkelde de voorbije jaren een gelijkaardig technologieplatform. D’Ieteren en Continental hebben aan de Europese Commissie toestemming gevraagd om een joint-venture op te richten om hun activiteiten in dit domein in onder te brengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content