Europees groen licht steun aan Peugeot

Eurocommissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia - Foto AFP ©AFP

De Europese Commissie zal in de komende dagen goedkeuring geven aan de Franse staatssteun aan de autobouwer PSA Peugeot Citroën. Dat heeft eurocommissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia gezegd in een interview met Le Figaro.

'Het is een kwestie van dagen. We zijn helemaal klaar voor een definitieve beslissing', aldus Almunia. Die loofde de verschillende betrokken partijen voor 'zeer goed werk'.

Het groen licht van Europa zal ook een bedrag plakken op het toegestane bedrag dat de Franse staat mag geven aan de autoconstructeur. 'Maar dat moet nog vastgelegd worden', aldus Almunia.

Eind oktober van vorig jaar kreeg de financieringspoot van PSA hulp van de Franse overheid in de vorm van een overheidsgarantie ter waarde van 7 miljard euro. De Commissie onderzoekt nu of die steun in lijn is met de geldende concurrentieregels in Europa.

Eerder deze week schreef de Wall Street Journal dat Peugeot voor zijn banktak toenadering zocht tot Santander. Die zou tot de helft van het kapitaal van Banque PSA Finance kunnen kopen of de bank zelfs kunnen fuseren met bepaalde eigen entiteiten. Met dergelijke deal zou Banque PSA Finance vlottere toegang kunnen krijgen tot kapitaal en zou de Franse staatsgarantie ook niet meer nodig zijn. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud