Van Landeghem gaat Volvo Car Gent leiden

Eric Van Landeghem wordt in september de nieuwe topman van Volvo Cars Gent - Foto Eric Demurie/Volvo ©Foto Eric Demurie/Volvo

Eric Van Landeghem, jarenlang actief bij GM/Opel en sinds september 2011 deputy plant manager bij Volvo Cars Gent, wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de Gentse vestiging van de Zweedse autobouwer. Hij had het bedrijf al tijdelijk onder zijn hoede.

Van Landeghem volgt Geert Bruyneel op, die in juli het nieuwe Volvo-hoofd van Supplier Quality & Logistics in Göteburg werd. 'Na de vakantie was Van Landeghem al aan de slag als gedelegeerd bestuurder; nu is hij formeel in die functie bevestigd', zegt Mark De Mey, de woordvoerder van Volvo Cars Gent.

'Eric heeft een uitgebreide ervaring in de autosector, zowel in de productie als in de engineering. Hij is uitstekend geschikt om het team van Gent verder te leiden tot operationele excellentie', aldus Magnus Hellsten, vice president Global Car Manufacturing van Volvo Car Corporation.

Eric Van Landeghem werd in 1956 geboren in Antwerpen en woont in Schoten. Hij heeft een lange ervaring in de automobielsector, waarvan het grootste gedeelte bij GM/Opel in Antwerpen. Daar vervulde hij diverse functies. Zijn laatste functie was die van assistant plant manager. Van Landeghem werkte ook vijf jaar in het engineering centrum van Opel in Rüsselsheim.

In september 2011 werd Van Landeghem aangesteld als Deputy Plant Manager bij Volvo Car Gent; vanaf 1 september wordt hij er gedelegeerd bestuurder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n