Gent krijgt woontoren van 90 meter

©RV DOC

Optima Global Estate, de vastgoedgroep uit Gent van Jeroen Picqueur, gaat vlakbij het station Gent-Sint-Pieters twee woontorens ontwikkelen. De Queen Towers worden respectievelijk 90 meter en 68 meter hoog en worden de hoogste woontorens in Gent en zullen tot de hoogste in Vlaanderen behoren.

De Queen Towers staan voor 197 woonflats met 1, 2 of 3 slaapkamers en zullen zo’n 400 mensen onder hetzelfde dak samenbrengen. Er zijn grote gemeenschappelijke ruimtes en daktuinen voorzien.

Het project past in de renovatie van het station Gent-Sint-Pieters en is gelegen aan de Fabiolalaan, op enkele tientallen meters van het belangrijkste spoorwegstation van Vlaanderen, tussen twee groene clusters (de Blaarmeersen en het Citadelpark) en niet ver van het centrum van Gent.

Protest buurtbewoners

De NV SOFA (Stedelijke Ontwikkelingsmaatschappij Fabiolalaan) en de NV EIS (Euro Immo Star) hebben de zakelijke rechten op de site verkocht aan Optima Global Estate. Deze zal de woontorens nu ontwikkelen en commercialiseren. Cordeel uit Temse zal de torens bouwen.

De stad had reeds eerder een vergunning verleend voor de bouw van de torens. Buurtbewoners hadden protest aangetekend. Hun beroep is op 1 augustus door de Bestendige Deputatie van Oost-Vlaanderen verworpen.

De actiegroep Buitensporig, die beroep had aangetekend, reageert ontgoocheld. 'De impact van deze torens op de Rijsenbergwijk is immers onaanvaardbaar groot, de schaduw neemt gedurende 6 maanden alle zonlicht van de Fabiolalaan weg en valt in de winter tot anderhalve kilometer ver in de wijk'.

Er is nu wel nog altijd een beroep bij de Raad van Vergunningsbetwistingen mogelijk. Dat werkt wel niet opschortend. De werken kunnen dus starten.

De bouw, een investering van 80 miljoen euro, zal 27 maanden vragen. Optima Global Estate hoopt in het najaar met de bouw te starten. De eerste bewoning wordt dan verwacht in 2015.

De ondergrondse parkeergarage voor fietsen en auto’s krijgt een rechtstreekse ontsluiting naar de ring rond Gent en de E40.

Fiscale korting

Het hele project is van de hand van architectenbureau NV Eurostation en de torens krijgen een E-peil van minder dan E60. Dat geeft de toekomstige eigenaars een aanzienlijke fiscale korting voor de komende tien jaar.

Er wordt met dit project gemikt op het midden- en het betere segment. De geafficheerde verkoopprijzen variëren tussen 260.000 en 580.000 euro.

Optima Global Estate omvat de vastgoedactiviteiten van de vroegere vermogensplanner Optima. Na de overname van Ethias kwam er een volledige juridische scheiding tussen de Optima Bank en Optima Global Estate.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud