Leasinvest gaat voor overname Knauf Pommerloch

Shopping center Knauf in Schniede ©rv

Het tweede shoppingcenter dat de Belgische vastgoedbevak Leasinvest in het najaar wil overnemen is dat van Knauf in Pommerloch. Bij Leasinvest, waar op dit ogenblik een kapitaalverhoging loopt, wil men geen commentaar geven. Dat geld moet vooral dienen voor die expansie in Luxemburg.

Op de toelichting van de kapitaalverhoging van Leasinvest werd woensdag al overduidelijk dat de bevak de mogelijkheden die de geambieerde kapitaalverhoging van 60 miljoen euro biedt, vooral wil gebruiken om te groeien in retail in Luxemburg.

Tegen eind dit jaar wil Leasinvest voor 60 procent geïnvesteerd zijn in Luxemburg. Retail moet op dat ogenblik met een aandeel van 40 procent even belangrijk zijn in de portefeuille als kantoren. Dat kan enkel maar door een investering van de orde van 85 à 90 miljoen euro in retail in Luxemburg.

Volgens Gert De Mesure in een analyse van de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs en Beleggers gaat het vrijwel zeker om het tweede Knauf shopping center in Pommerloch (het noordwesten van het Groothertogdom Luxemburg). Vorig jaar nam Leasinvest al het Knauf shopping center van Schmiede over, in het noorden van Luxemburg. Schmiede (30.000 m²) telt een veertigtal winkels. Pommerloch, iets groter,  heeft er een zestigtal.

Jean-Louis Appelmans, CEO van Leasinvest, wil niet reageren. Het persbericht van de bevak op 22 februari, met de jaarresultaten 2012, gaf nochtans een overduidelijke hint: 'In augustus 2012 werd er een principeakkoord onder verscheidene opschortende voorwaarden getekend met de eigenaar van twee shopping centra gelegen in het Noorden van het Groothertogdom Luxemburg.'

Het eerste shoppingcenter van Schmiede kon worden overgenomen voor 74,5 miljoen euro via het 100 procent filiaal Leasinvest Immo door de uitgave van privaat uitgegeven vastgoedcertificaten. Voor het tweede was het vooral wachten op extra middelen uit een kapitaalverhoging.

Pommerloch ligt op 36 km van Schmiede en op 11 km van Bastogne. Pommerloch is een plaats in de gemeente Winseler en het kanton Wiltz in Luxemburg. Schmiede ligt op 66 kilometer van Verviers en op 80 kilometer van Luik.

Er zijn geen andere shopping centers in de buurt in het noorden van het Groothertogdom. De schaaleffecten tussen beide centers zijn belangrijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect