Moury Construct glimt met stevig orderboek

'Onze activiteiten hebben het voorbije halfjaar goed standgehouden, waardoor er een operationele winstmarge van 4,6 procent kon gerealiseerd worden. Het nettoresultaat is slechter als gevolg van de daling van de financiële markten. Het orderboek blijft stabiel op circa 106 miljoen euro'. Dat is de boodschap die aannemer Moury Construct uitstuurt na zes maanden.

De omzet steeg de eerste zes maanden lichtjes met 1,2 procent tot 41,95 miljoen euro. De operationele kosten gingen echter 4,3 procent hoger, waardoor de bedrijfswinst 40,6 procent achteruit ging tot 1,96 miljoen. De nettowinst zakte met drie kwart tot 0,68 miljoen. De winst per aandeel evolueert in dezelfde zin omdat het aantal aandelen hetzelfde bleef.

'Onze werven evolueren zoals gepland en alle filialen hebben een bijdrage geleverd tot het resultaat', aldus Moury Construct. Het orderboek is in vergelijking met vorig jaar met ruim 5 procent gestegen tot 105,8 miljoen euro. De meest recente opdrachten zijn de bouw van een multi-functioneel centrum in Gerpinnes, een sportcomplex in Thieu en het stadhuis van Herstal.

Voor het volledige boekjaar toont de raad van bestuur zich 'sereen', maar hij blijft 'waakzaam' wegens de verslechterende economische conjunctuur. Een concreet omzet- of winstcijfer wordt niet gegeven.

Het aandeel verloor vrijdag 0,87 procent tot 113,50 euro. De hoogste koers de voorbije twaalf maanden was 131 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud