Advertentie

Winstalarm bij CFE

Onder meer in de bouwdivisie van CFE gingen de zaken niet naar wens ©CFE

De bouwgroep CFE heeft een winstwaarschuwing uitgestuurd. Het slechte weer woog op de bouwdivisie. In de divisie Multitechnieken zorgen 'moeilijke omstandigheden' bij het West-Vlaamse filiaal Van De Maele Multi-Techniek voor een afschrijving van 1,7 miljoen euro. Alles samen wegen beide divisies voor 16 miljoen euro op de halfjaarcijfers.

Die halfjaarcijfers staan pas gepland op 27 augustus. Maar de situatie in de divisies Bouw en Multitechnieken blijken dusdanig zorgwekkend dat CFE zich verplicht ziet om de markt daar nu al over te informeren.

Beide divisies stevenen af op een negatief eerste halfjaar, en dat is niet wat CFE vooraf had aangekondigd. Ze zullen de nettowinst van de groep negatief beïnvloeden voor een totaalbedrag van 16 miljoen euro. Vorig jaar was die negatieve impact nog 2,5 miljoen euro.

Voor de bouwdivisie ligt de verklaring voor de hand. Daar heeft het slechte en aanhoudende winterweer de activiteiten bij verscheidene filialen verstoord. Internationale projecten werden uitgesteld.

In de Oostkantons is er een project van privaat-publieke samenwerking voor de scholenbouw in Eupen dat moeilijk loopt. 'Het probleem is van voorbijgaande aard en zal in de loop van 2014 van de baan zijn', verklaarde Renaud Bentégeat, ceo van CFE, aan de redactie.

In de divisie Multitechnieken zijn er problemen bij het West-Vlaams filiaal Van De Maele Multi-Techniek uit Meulebeke.  De groep spreekt van 'tijdelijke moeilijke omstandigheden' bij het installatie-bedrijf en heeft de goodwill met betrekking tot die dochteronderneming integraal afgeschreven, goed voor een bedrag van 1,7 miljoen euro. 'Er was een probleem van kostenbeheersing. Het bedrijf is nu ondergebracht als VMA West onder VMA uit Gent', aldus Renaud Bentégeat.

Over de andere divisies van de groep, waaronder de baggergroep DEME, heeft CFE niets bijzonders te melden. Voor cijfers daarover is het wachten tot het volledige halfjaarrapport op 27 augustus. 'We wilden gewoon zo snel mogelijk transparant zijn, ook over onze kleinere activiteiten', benadrukt Renaud Bentégeat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud