Advertentie
Advertentie

Borealis houdt Rosier nog op de beurs

Foto Jan de Meuleneir ©Jan de Meuleneir

De Oostenrijkse chemiegroep Borealis lijkt niet meteen van plan om de Waalse meststoffenproducent Rosier van de beurs te halen. Borealis slaagde er na een overnamebod niet in om 95 procent van Rosier in handen te krijgen. Maar de groep lijkt niet zinnens om meer geld op tafel te leggen om dat doel te bereiken.

Borealis had begin september een overnamebod gelanceerd op Rosier. Dat kwam er nadat de Oostenrijkers eerder dit jaar al 56,86 procent van de Waalse meststoffenproducent in handen hadden gekregen door een belang van de Franse oliegroep Total over te kopen. Borealis had dus al meer dan een derde van Rosier in handen, en was daarom wettelijk verplicht een overnamebod te lanceren op de resterende aandelen in de groep.

Maar met een bod van 203,38 euro per aandeel toonde Borealis zich volgens de meeste analisten niet bepaald van zijn gulste kant. De prijs lag slechts 1,7 procent hoger dan de 200 euro waaraan Rosier noteerde toen het bod werd gelanceerd.

Analisten hadden kleine beleggers in Rosier daarom aangeraden nog niet in te gaan op het overnamebod. Een raad die blijkbaar goed werd opgevolgd, want Borealis heeft na afloop van het overnamebod 75,05 procent van Rosier in handen. Borealis besluit nu zijn bod te heropenen, uiteraard aan dezelfde voorwaarden. Dat bod gaat  van start op 14 oktober en wordt op 28 oktober afgesloten.

Volgens analisten is het nog lang geen uitgemaakte zaak dat Borealis Rosier effectief van de beurs wil halen. Met een belang van 75 procent hebben de Oostenrijkers vandaag eigenlijk al de controle over de groep. Het is volgens experts best mogelijk dat Borealis Rosier daarom nog even op de beurs laat noteren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud